MAX IV-laboratoriet som arbetsplats

MAX IV-laboratoriet ligger i idéernas stad ‒ Lund ‒ en plats där högre utbildning, näringsliv, kultur och natur frodas inom cykelavstånd från varandra. Dessutom tar det bara en halvtimme med tåg till Danmarks huvudstad Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup ‒ ”norra Europas nav” med 160 destinationer över hela världen.

MAX IV är Sveriges största och mest ambitiösa satsning på forskningsinfrastruktur och kommer att bli världens starkaste källa för röntgenstrålning. Under 2016 ersätter anläggningen de tidigare acceleratorerna MAX I‒III. Möjligheten att vara med och bygga upp MAX IV är i sig ett tillräckligt skäl för att vilja arbeta hos oss, men det är inte det enda. Genom att arbeta på MAX IV blir man en del av en unik plats vid en unik tidpunkt. För närvarande har vi 240 anställda i en vänlig och välkomnande arbetsmiljö. Bland våra anställda finns forskare, ingenjörer, ekonomer m fl. Det är en mycket internationell arbetsplats med gästforskare från världens alla hörn och anställda från mer än 30 olika länder. Arbetsspråket är engelska, men MAX IV erbjuder kurser för de som vill lära sig svenska. Vår MAX IV Friendship Club arrangerar olika evenemang för de anställda. Vi lägger stor vikt vid friskvård och balans mellan arbetsliv och fritid.

Som anställd vid MAX IV-laboratoriet är du även anställd vid Lunds Universitet. Universitetet har cirka 7 500 anställda och omkring 40 000 studenter per år. Det är en internationell arbetsplats med mer än 50 språk representerade. Det är svårt att hitta en mer stimulerande arbetsplats, med den ständiga kontakten med kunskapsutvecklingen och studenter med framtiden framför sig.

Lediga tjänster

MAX IV-laboratoriet är en del av Lunds universitet och därför hittar du alla våra lediga tjänster här: https://maxiv-legacy.maxiv.lu.se/about-us/careerjobs/vacancies/.

Information om hur det är att vara anställd vid Lunds universitet hittar du på Medarbetarwebben.

Hur är det att jobba på MAX IV?

Hör vad några av våra medarbetare tycker.

Interview with Kajsa Sigfridsson Clauss, Beamline Scientist

Intervju med Annika Jerrebo, Forskningsingenjör, upplinjeringsgruppen

Intervju med Robert Bengtsson, instrumentmakare

HR

  • name Anna-Lena Torstensson
    telephonenumber
    mail
  • name Therese Oppliger
    telephonenumber
    mail